ردیاب خودرو چیست و چگونه کار می‌کند؟

ردیاب، دستگاهی است که هر لحظه مکان خود را، به شما نشان می‌دهد. ردیاب را می‌توان روی افراد، حیوانات و اشیا باارزش مانند خودرو نصب کرد و از موقعیت جغرافیایی آن به صورت لحظه‌ای مطلع شد. در ابتدا در ماهواره موقعیت یابی جهانی (GPS) در دهه ۱۹۷۰ توسعه یافته است که به دلایل مختلف تا سال ۱۹۹۰ بطور گسترده پذیرفته نشده بود. از زمان افزایش اختیارها ، بخش های بزرگی از اقتصاد تجاری از مزایای GPS استفاده کرده اند. GPS در حال حاضر در طیف گسترده ای از برنامه ها، از جمله تلفن های همراه و سیستم های ناوبری خودرو مستقر شده است. این فناوری به افراد و / یا وسایل نقلیه اجازه می دهد تا با دقت ۴ متر ردیابی شوند. اتحادیه نوآوری GPS گزارش داده است که مزایای اقتصادی استفاده از GPS در یک محیط تجاری بیش از ۶۷٫۶ میلیارد دلار در سال، در ایالات متحده است. امروزه برای انسان‌ها موضوع مهمی است که بتوانند امنیت دارایی های باارزش خود را تامین کنند. از ردیاب استفاده‌های فراوانی می‌شود که بخشی از آن که در کشور ما در حال استفاده است، مربوط به ردیاب‌های خودرو و ردیاب ‌های شخصی برای افراد آلزایمری و کودکان است.

GPS چیست؟

جی پی اس یا سیستم موقعیت‌یاب جهانی، سیستم ناوبری ماهواره‌ای است که داده‌هایی درباره موقعیت مکانی و زمانی دستگاه گیرنده جی پی اس را در هر شرایط آب و هوایی و در سراسر جهان به صورت رایگان، ارائه می‌دهد. سیستم جی پی اس برای اولین بار به منظور اهداف نظامی معرفی شد و امروزه در بسیاری از زمینه‌ها از هواپیما تا تلفن‌های همراه در حال استفاده است. در حال حاضر بیش از یک سیستم موقعیت‌یاب وجود دارد. کشورهای روسیه، چین، آژانس فضایی اروپا و هند نیز پروژه‌هایی برای سیستم‌های موقعیت‌یاب خود راه‌اندازی کردند تا به سیستم جی پی اس که توسط ایالت متحده آمریکا توسعه داده شده است، وابسته نباشند. سیستم جی پی اس با راه‌اندازی اولین ماهواره در سال ۱۹۷۸ آغاز شد و تا سال ۱۹۹۴ با ۲۴ ماهواره تکمیل شد.

تکنولوژی جی پی اس به کمک همین ۲۴ ماهواره که هر کدام در مدار خود در حال گردش هستند جهت‌یابی را انجام می‌دهد. این ماهواره‌ها، هر ۱۲ ساعت یک بار به دور زمین می‌گردند. ایستگاه‌های ویژه‌ای در زمین برای ارتباط با این ماهواره‌ها تاسیس شدند که وظیفه کنترل ماهواره‌ها و تنظیم ساعت آن‌ها را بر عهده دارند. هر دستگاه گیرنده جی پی اس ، پیام‌هایی را از چهار ماهواره‌ دریافت می‌کند که می‌تواند موقعیت دقیق خود را در زمین محاسبه کند و هر چه گیرنده جی پی اس به ماهواره‌های بیشتری متصل باشد اطلاعات دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

GPRS چیست؟

GPRS چیست؟

GPRS یکی از خدماتی است که شرکت‌های اپراتور تلفن همراه ارائه می‌دهند و هزینه‌ی آن بر اساس اطلاعات جابه‌جا شده محاسبه می‌شود. سیستم GPRS خدمات مختلفی را به ما ارائه می‌دهد که برای استفاده از این خدمات، به یک گوشی موبایل نیاز داریم. از مهمترین خدمات می‌توان به ارسال و دریافت پیام‌های متنی SMS، ارسال و دریافت ایمیل و دسترسی به اینترنت اشاره کرد. تکنولوژی اتصال جی پی آر اس باعث انتقال سریع‌تر و ارزان‌تر داده‌ها می‌شود و انتقال اطلاعات از یک تلفن همراه به تلفن همراه دیگر را امکان‌پذیر می‌کند. با توجه به سرعت انتقال بالا و هزینه‌های پائین، به لطف تکنولوژی GPRS، سیستم‌های ردیابی و اپلیکیشن‌های کاربردی را می‌توان سریع‌تر و اقتصادی‌تر اجرا کرد.

نحوه عملکرد ردیاب خودرو

قابلیت ردیابی وسایل نقلیه در بسیاری از برنامه ها از جمله امنیت وسایل نقلیه شخصی ، سیستم های حمل و نقل عمومی ، مدیریت ناوگان و موارد دیگر مفید است. علاوه بر این ، تعداد وسایل نقلیه موجود در جاده در سطح جهان نیز به سرعت افزایش می یابد. بنابراین ، توسعه سیستم ردیابی وسایل نقلیه با استفاده از سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) ، سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) ، GPRS و نقشه گوگل یا Open street انجام می‌شود. وسایل نقلیه خود را در زمان واقعی با سهولت و به شیوه ای مناسب پیدا کنید. این سیستم امکان ردیابی وسیله نقلیه از راه دور از طریق شبکه تلفن همراه را در اختیار کاربران قرار می دهد. به طور خاص ، این سیستم از GPS برای به دست آوردن مختصات وسیله نقلیه و انتقال آن با استفاده از مودم GSM به تلفن کاربر از طریق شبکه تلفن همراه استفاده می کند.

ردیاب از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

ردیاب از دو بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار تشکیل شده است. در بخش سخت‌افزار، ردیاب از دو ماژول GPS و GPRS استفاده می‌شود. ماژول GPS، مختصات جغرافیایی، سرعت، زمان و زاویه حرکت را دریافت می‌کند و سپس با استفاده از سیم‌کارت‌هایی که از تکنولوژی GPRS پشتیبانی می‌کنند، این داده‌های خام به سرور منتقل می‌شوند. داده‌های خام توسط سرور مرکزی پردازش می‌شوند و تبدیل به اطلاعات مفید و قابل فهم برای انسان تبدیل می‌شوند. کاربران بعد از احراز هویت در وب سایت یا اپلیکیشن، می‌توانند اطلاعات پردازش شده را بر روی نقشه ببینند.

مزایای ردیاب خودرو و GPS

یكی از مهمترین مزایای فن آوری GPS ، قابلیت ردیابی دارایی ها است كه می تواند شامل اشخاص یا دارایی های فیزیکی شود. اهمیت شناخت از مکان فردی در هر نقطه و در هر زمان می تواند برای یک تجارت بسیار با ارزش باشد. مشاغلی هستند که مسئولیت نظارت بر کارکنان یک سازمان را بر عهده دارند و با استفاده از فناوری GPS ، داده های مشخصی را در مورد کارمندان در اختیار کارفرمایان قرار می دهد.

استفاده شخصی غیرمجاز از وسایل نقلیه شرکت نیز می تواند باعث افزایش هزینه سوخت و نگهداری شود. ردیابی GPS می تواند به مدیریت استفاده کارآمد از تمام دارایی های قابل حمل شرکت کمک کند.

این سطح نظارت می تواند هزینه های سوخت و نگهداری را کاهش دهد. استفاده از فناوری ردیابی GPS می تواند مبلغ قابل توجهی را در بیمه وسایل نقلیه تجاری صرفه جویی کند. استفاده از فناوری های GPS و GSM به شکلی مورد بررسی قرار گرفت که آنها بتوانند مکان وسیله نقلیه سرقت شده مجهز به دستگاه ردیابی را ردیابی کنند. در صورت سرقت خودرو، مکان خودرو را به مالک ارسال می کند. هنگامی که مالک پاسخ می دهد موتور خودرو خاموش می شود و درها به صورت خودکار قفل می شوند. از این رو ، سارق به دام می‌افتد و از فرار او جلوگیری می‌شود.

کاربر می تواند از مکان وسیله نقلیه سرقت شده با برنامه اندرویدی مطلع شود. سیستم مبتنی بر GPS / GSM دارای دو بخش است ، ابتدا یک واحد موبایل و دیگری ایستگاه کنترل است. پردازش های سیستم ، رابط ها ، اتصالات ، انتقال داده و دریافت داده ها در بین واحد تلفن همراه و ایستگاه های کنترل(دستگاه ردیاب بر روی خودرو) با موفقیت کار می کنند. سیستم نظارت از راه دور بر اساس اس ام اس و GSM کار می‌کند. برای تعیین محل دقیق یک شی ، یک GPS که به مودم GSM متصل شده است ، اطلاعات شی را از راه دور به کاربر منتقل می‌کند. این سیستم شامل مودم های GPS و GSM به همراه پردازنده ARM است که در خودرو تنظیم می شود. از طریق پیام کوتاه می توان محل وسیله نقلیه را گزارش داد.

فن آوری های GSM و GPS به ردیابی اطلاعات دقیق وسایل نقلیه کمک می کند. اپلیکیشن موبایل که روی گوشی کاربر نصب شده است به طور مداوم با سرور مرکزی برای نمایش موقعیت خودرو روی نقشه گوگل، ارتباط برقرار می‌کند

ویژگی‌های ردیاب خودرو سایه

متخصصان شرکت ردیاب سایه، سیستم ضد سرقت خودرو را طراحی کرده و شرح مفصلی از آن را در ادامه ارائه می‌دهیم:

مدل ما از یک تلفن همراه و یک سرور مرکزی و سیستم سخت‌افزاری ردیابی که روی خودرو نصب شده است تشکیل شده است که امکانات پیشرفته را به کابران برای امنیت و نظارت روی خودرو، ارائه می‌دهد.

اپلیکیشن ردیابی، در سیستم عامل آندروید نصب خواهد شد ، به محض اینکه موتور استارت می‌خورد، سیستم نصب شده در وسیله نقلیه ، یک پیام تأیید را با استفاده از سیم‌کارت در مودم GSM به سرور ارسال می کند.

خروجی های تراشه GPS تعبیه شده در سرویس گیرنده تلفن همراه ، اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی خودرو را که از طریق پیوند GPRS به یک GGSN اپراتور تلفن همراه و سپس به یک سرور از راه دور از طریق اتصال HTTP انتقال می دهد. سرور داده های مکانی ورودی را در یک پایگاه داده ذخیره می کند. هنگامی که مشتری وارد صفحه ردیابی می شود ، چه از طریق وب و چه از طریق برنامه تلفن همراه، موقعیت خودرو ، در Google Maps نمایش داده می شود. از آنجا که اطلاعات موقعیتی هر ثانیه بازیابی می شود و نقشه ها در همان فرکانس به روز می شوند ، یک اثر ردیابی GPS در زمان واقعی حاصل می شود.

عملکرد ردیاب می‌تواند به دو صورت آفلاین و آنلاین باشد. در عملکرد آفلاین، کاربر با ارسال SMS می‌تواند از موقعیت دستگاه مطلع شود که این روش برای زمانی که اینترنت دستگاه قطع باشد، مفید است و تقریبا همیشه می‌توان به دستگاه دسترسی داشت و از معایب آن هزینه‌بر بودن این روش است. اما در عملکرد آنلاین، کاربر در بستر اینترنت، اطلاعات را دریافت می‌کند و هزینه‌ ارسال آن بسیار پایین‌تر از SMS است. از معایب روش آنلاین این است که ممکن است همیشه و در همه جا دسترسی به اینترنت نداشته باشیم. از طرفی، ردیاب برای کار نیاز به برق دارد که بستگی به استفاده از آن دارد. برای مثال در ردیاب‌های افراد، از باتری استفاده می‌شود و در ردیاب‌ خودرو از برق ماشین استفاده می‌شود. ردیاب خودرو سایه از برق خودرو شما استفاده می‌کند اما برای مواقعی که برق خودرو قطع باشد، باتری جانبی نیز دارد.

سهولت استفاده از برنامه ردیابی، عامل دیگری است. برنامه مشتری یک برنامه مبتنی بر تلفن همراه است که کاربر را قادر می سازد نظارت را انجام دهد. برنامه‌ای که طراحی شده کاربر پسند ، تعاملی ، ایمن و قابل اعتماد است.